L’èxit de l’agència SEO Posicionamiento web .cat

Empresa
10 juny 2014

El març del 2013 es posà en marxa Posicionamiento web .cat, una agència barcelonina de màrqueting online que, en poc més d’un any, ha esdevingut ja un referent al sector a Catalunya. Desenvolupada per Juan Pablo Lozano (dissenyador i director d’art) i Xavier Viguer (Webmaster, executiu en cap i responsable de SEO), l’empresa disposa d’un web sota domini .cat, posicionamientoweb.cat, amb el qual ha obtingut un posicionament web notable.

Els responsables de l’agència, que s’han especialitzat en oferir als seus clients eines de SEO per augmentar la visibilitat dels seus webs, han demostrat que l’Exact Match Domain (la priorització per part del cercador de Google d’aquells webs que tinguin un domini que coincideixi amb la cerca exacta de l’usuari) és encara un criteri rellevant en el posicionament web. Així mateix, han constatat que els dominis .cat no són menystinguts pels cercadors (el bon posicionament de posicionamientoweb.cat confirma que un .cat pot tenir molta visibilitat a google.es) i han donat a conèixer la cultura catalana gràcies al seu web, ja que són una de les poques agències especialitzades en SEO amb continguts en català i amb un domini .cat. En aquest sentit, Xavier Viguer explica, a través del web de la Fundació puntCAT, quins són els motius pels quals és positiu pel SEO tenir un domini .cat. Podeu llegir-ho aquí.

Posicionamiento web .cat ha crescut considerablement i ha passat dels dos a onze professionals en poc temps. Així, als dos fundadors, s’hi han afegit tres SEOs, una periodista, dos comercials, un dissenyador, un especialista en SEM i un especialista en community management. Està previst que l’infraestructura segueixi augmentant durant la resta de 2014.

Per tal de posicionar adequadament el web de l’agència, es va dur a terme un anàlisi del mercat per detectar quines eren les paraules claus amb més qualitat i cerques. Arrel d’aquest estudi, es va tirar endavant amb termes com “Agencia SEO”, “Agencia SEO Barcelona”, “SEO”, “SEO barcelona”, “posicionamiento web” o “posicionament web”.

D’altra banda, i amb la voluntat de fer de l’empresa un referent estatal, el web de l’empresa va fomentar el seu creixement en tres punts essencials: l’elecció del domini (es va triar posicionamientoweb.cat perquè era una de les paraules clau), la producció de contingut (es va optar per anar afegint informació pròpia a través de la publicació d’entrades en un bloc) i el linkbuilding (la tasca per aconseguir que altres webs de referència del sector incorporessin enllaços a posicionamientoweb.cat).

Després de totes aquestes tasques, podem dir que l’agència disposa d’un .cat d’èxit, ja que fent una cerca a google.es el seu web apareix en segon lloc quan escrivim “Agencia seo”, en primer lloc si escrivim “Agencia seo barcelona” o en primer lloc quan escrivim “SEO barcelona”. Si, en canvi, fem la cerca a google.cat, apareix el tercer amb “Posicionament web”, el segon i el tercer amb “Posicionament web barcelona” i el cinquè amb “Consultor seo barcelona”. 

Les possibilitats de creixement de Posicionamiento web .cat són molt elevades i des de la Fundació puntCAT celebrem aquest nou èxit d’un domini .cat d’ampli recorregut.