L’èxit del portal forfree.cat

Empresa
10 setembre 2014

Forfree.cat neix l’any 2009 amb la voluntat de ser la guia més completa de les activitats gratuïtes de Barcelona.

Sota el lema “gaudir de la teva ciutat no té preu”, el web ofereix informació diària sobre exposicions (art i ciència en institucionals culturals, galeries...), projeccions (cinema, vídeo, audiovisuals..), música (actuacions musicals, concerts, festivals...), teatre (arts escèniques, performances...), dansa (actuacions de dansa, performances, vall...), nens (activitats infantils i en família), al carrer (activitats a l’aire lliure, festes populars, natura...), llibres (presentacions de llibres, lectures de literatura, poesia, assaig...), conferències i seminaris (sobre temes culturals i socials) i cursos i tallers (arts visuals, arts escèniques, lectura, escriptura...).

Forfree.cat recull activitats dirigides a un públic molt variat; des d’estudiants que busquen activitats econòmiques fins a pares que volen trobar activitats en família, passant per l’aficionat de les arts escèniques o els amants de les activitats al carrer.

Per què un domini .cat?

A l’hora d’escollir el domini, l’equip de Forfree.cat ho va tenir clar. Un portal amb continguts de Barcelona i per a la gent de la ciutat havia de ser .cat. El domini .cat els permetia una millor segmentació del públic a qui adreçar-se i alhora també els ajudava a millorar el seu posicionament als cercadors online.

I el cert és que els ha anat molt bé: Forfree.cat ha aconseguit en els seus gairebé cinc anys de vida convertir-se en una de les guies d’activitats gratuïtes de referència. Actualment, compta amb 45.000 visites al mes al seu web i una xarxa de 8.000 subscriptors al seu butlletí digital de notícies amb les millors propostes de la ciutat que es fa arribar setmanalment. Forfree.cat també participa a les xarxes socials on ha format una comunitat de 13.000 persones entre els amics de Facebook i els seguidors de Twitter.

Aquesta bona acollida ha portat a l’equip de Forfree.cat a fer créixer la seva activitat a les províncies de Lleida, Girona i Tarragona.