Comunicats de premsa

Continguts d'interès per als professionals de la comunicació, perquè volem compartir amb la comunitat les activitats que fem per a apropar-vos el domini .cat i normalitzar l'ús del català a Internet.

“Desprotegides, malgrat tot”, un reportatge interactiu sobre la violència masclista

08 juliol 2019

“Desprotegides, malgrat tot” un reportatge en profunditat, fruit del periodisme d’investigació, que vol evidenciar, a partir de dades públiques, que els recursos econòmics que s’inverteixen per erradicar la violència masclista no són, ni de llarg, suficients. Ni abans de la crisi econòmica, ni ara. És també un treball per repensar la manera com s’aborda aquest problema. En l’última dècada la violència contra les dones no ha disminuït. Cada any es recullen desenes de milers de denúncies per maltractaments i agressions sexuals. I els professionals entrevistats -dedicats a la detecció, atenció i prevenció de la violència masclista- reclamen més recursos i una millor coordinació.

Vinton Cerf, pare d'Internet, i la Fundació puntCAT es retroben 14 anys després de la creació del .cat

25 març 2019

El lliurament del Premi Internacional Catalunya a Vinton Cerf , que tindrà lloc avui a les 19h al Palau de la Generalitat, posa en valor la tasca desenvolupada per Vinton en el camp d’Internet i en la seva figura clau per a l’aprovació del .cat l’any 2005. El guardonat ha fet donació d’una part de la dotació d’aquest Premi a la Fundació PuntCAT perquè potenciï la tasca de promoció del Català a Internet en els territoris de parla catalana feta fins ara i també perquè continuï essent un model d’èxit per a la resta de dominis culturals de primer nivell creats posteriorment al .cat.

La Fundació puntCAT llança una convocatòria oberta de projectes que tinguin contingut o estructura digital

La convocatòria s’obrirà el 28 de gener i tancarà el 28 de març

Ajuts puntCAT
21 gener 2019

El proper 28 de gener, la Fundació puntCAT obre la convocatòria de projectes amb contingut o estructura digital que tinguin ambició disruptiva, tracció col·laborativa o caràcter estratègic. Els projectes presentats hauran de pertànyer a l’àmbit TIC, al de Llengua, Cultura i Societat o bé a Serveis i Infraestructures Estratègiques. La recepció de projectes finalitzarà el 28 de març.

El Govern distingeix la Fundació puntCAT amb la Creu de Sant Jordi

Amb la Creu de Sant Jordi es premia la tasca de la Fundació puntCAT en la promoció i cura de la identitat catalana a Internet

Català
17 juliol 2018

Aquest matí, la portaveu de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi, ha anunciat el llistat de personalitats i entitats guanyadores de la Creu de Sant Jordi 2018. Entre les entitats premiades s’hi troba la Fundació puntCAT, que rep la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca de promoció del domini .cat a la xarxa i per haver impulsat la cultura catalana i la normalització de l’ús del català en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació.

El domini .cat es fidelitza i s’internacionalitza

El .cat ja suma 107.652 dominis distribuïts en més de 90 països d’arreu del món

Observatori puntCAT
17 maig 2018

Coincidint amb el Dia Mundial d’Internet, la Fundació puntCAT ha presentat l’Observatori anual del domini .cat. Aquest estudi és una anàlisi infogràfica de les dades més rellevants del domini durant el darrer any i permet comparar l’evolució del .cat des del 2007, any de la seva creació.

L’estudi s’ha presentat a Barcelona davant dels principals actors del .cat (Patronat de la Fundació, registradors, l’Administració, entitats del sector, entre d’altres).

La Fundació puntCAT incorpora 2 nous patrons

Joan Camp Fontcuberta, en representació a l’AMIC i Albert Pont i Serrano, en representació al Cercle Català de Negocis, són els dos nous patrons de l’entitat

26 febrer 2018

La Fundació puntCAT ha celebrat una reunió extraordinària del patronat de l’entitat aprovant i donant la benvinguda a dues noves incorporacions com a patrons de la Fundació: Joan Camp Fontcuberta, en representació a l’AMIC, l’Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació, i Albert Pont i Serrano, en representació al Cercle Català de Negocis. Amb la incorporació d’aquestes dues associacions es pretén reforçar el caràcter associatiu del territori representat al .CAT.

La Fundació puntCAT, la Fundació Real Dreams i el CTecno llancen una convocatòria, en el marc del projecte esTICenllaçat, per dotar de pàgines web a entitats del 3r sector

El projecte esTICenllaçat, impulsat pel Cercle Tecnològic de Catalunya i la Fundació real dreams, busca millorar la capacitació digital d’entitats del tercer sector

23 febrer 2018

la Fundació puntCAT ha signat un conveni de col·laboració amb el CTecno (Cercle Tecnològic de Catalunya) i la Fundació real dreams amb la finalitat de participar al projecte esTICenllaçat. La signatura s’ha oficialitzat a través del Sr. Carles Salvadó, president de la Fundació puntCAT, el Sr. Joan Ramon Barrera, vicepresident del CTecno i el Sr. David Levy, president de la Fundació real dreams.

Aquesta iniciativa té l’objectiu de millorar l’accés i la capacitació digital d’entitats catalanes sense ànim de lucre a través del voluntariat d’empreses tecnològiques.

27 comerços de Taradell ja tenen el seu web amb domini .cat

La gira del programa Comerç local finalitza la seva estada a Taradell després de 3 setmanes

29 desembre 2017

L’Agrupació de Botiguers de Taradell i la Fundació puntCAT han fet possible el programa de digitalització Comerç local al municipi.

De l’11 al 28 de desembre, 27 comerços de Taradell han aconseguit el seu lloc web en català gràcies al programa Comerç local. Dels comerços que han volgut participar al programa de digitalització, 22 d’ells no tenien presència a Internet amb el seu negoci, i han aprofitat l’ocasió per registrar el seu domini .cat i aconseguir un web presència gratuïtament.

La Fundació puntCAT encara una nova etapa amb Carles Salvadó com a nou president de l’entitat

El patronat de la Fundació puntCAT ha escollit Carles Salvadó, en representació de la ISOC-CAT, nou president del puntCAT

14 desembre 2017

Les votacions del patronat de la Fundació puntCAT per escollir nou president es van dur a terme ahir la tarda, dia 14 de desembre. En Salvador Alegret, fins ahir president de l’entitat, va cedir la presidència a Carles Salvadó, en representació de la SOC-CAT, amb l’objectiu d’encarar una nova i il·lusionant etapa a la Fundació. La vicepresidència i tresoreria l’assumeix en Salvador Alegret, en representació de l’Institut d’Estudis Catalans, i en Saül Gordillo, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, manté la seva posició de Secretari.

Les votacions del patronat de la Fundació puntCAT per escollir nou president es van dur a terme ahir la tarda, dia 14 de desembre. En Salvador Alegret, fins ahir president de l’entitat, va cedir la presidència a Carles Salvadó, en representació de la SOC-CAT, amb l’objectiu d’encarar una nova i il·lusionant etapa a la Fundació. La vicepresidència i tresoreria l’assumeix en Salvador Alegret, en representació de l’Institut d’Estudis Catalans, i en Saül Gordillo, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, manté la seva posició de Secretari.

El programa de la Fundació puntCAT, Comerçlocal.cat, arriba a Taradell

De l’11 al 20 de desembre els comerços de Taradell podran obtenir un lloc web gratuït amb el registre del seu domini .cat

13 desembre 2017

L’Agrupació de Botiguers de Taradell ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació puntCAT per portar a terme el programa comerçlocal.cat al municipi. Els comerciants de Taradell que registrin un domini .cat obtindran un lloc web gratuït per donar visibilitat del seu negoci a la xarxa. El lloc web, presència que s’ofereix als comerciants, conté informació bàsica de l’establiment i dels seus productes o serveis, oferint així una primera incursió al món digital.

Pàgines