Usos del .cat

Domini.cat
22 maig 2017
usos del .cat

Quan es registra un domini hi ha la possibilitat d'utilitzar protocols de seguretat, registrar un compte de correu electrònic amb el mateix domini o protegir les dades dels titulars dels domini. Tot i les possibilitats, són una minoria els que decideixen utilitzar aquests recursos vinculats al seu domini .cat.

DNSSEC
El DNSSEC és un protocol de seguretat que valida que la direcció d'IP proporcionada pel proveïdor d'accés a internet sigui l'autèntica. Amb aquest protocol s'evita principalment la suplantació d'identitat. De tots els dominis .cat registrats només el 0,22% utilitza aquest recurs. Tot i ser un nombre molt baix d'usuaris, es troba dins dels 10 dominis que més l'utilitzen.

Aquesta dada indica que queda un llarg camí per recòrrer a l'hora de protegir els llocs web que es registren a tot el món.

Protecció de dades dels titular
Les persones físiques que siguin titulars de dominis .cat ten la possibilitat de protegir les seves dades de contacte de manera gratuïta. D'aquesta manera protegeixen la seva privacitat a la xarxa. Tot i així, només el 21,5% dels dominis .cat registrats protegeixen les dades dels titulars.

Correu electrònic
Sempre que es registra un domini hi ha la possibilitat de demanar una adreça de correu electrònic amb el mateix domini. De tots els .cat registrats, més de la meitat soliciten una adreça de correu electrònic amb el domini. Tot i així, només el 26,19% dels usuaris utilitzen aquest correu.

Per a més informació:

Consulta l'Observatori puntCAT 2017

Veure infografia Usos del .cat