Guanyadors 2011

A continuació hi ha les tres entitats guanyadores dels Ajuts puntCAT 2011. La decisió final va estar adoptada pel Patronat de la Fundació puntCAT, a proposta del Comitè Tècnic de professionals i gràcies a la votació dels titulars de dominis .cat i al micromecenatge fet a través de la plataforma Verkami.

 • Fundación Planeta Imaginario

  Més informació

  Fundació Planeta Imaginario és un centre clínic i d'investigació que ofereix programes d'intervenció conductual primerenca i intensiva per a nens i nenes amb autisme i trastorn generalitzat del desenvolupament.

  El programa d'intervenció que fomenten és exhaustiu i es dirigeix a la millora de les habilitats intel·lectuals, verbals, acadèmiques, socials i emocionals dels nens amb l'objectiu de maximitzar les oportunitats d'aprenentatges en els contexts educatius i socials més immediats i comunitaris.

  ISeqüències, el projecte al qual puntCAT atorga un dels Ajuts puntCAT, és el desenvolupament d'una aplicació per a tauletes tàctils (tablets) dissenyada per treballar de forma lúdica les dificultats per a la lectura mental, la manca de sensibilitat cap als senyals socials, la manca de reciprocitat emocional, per a relacionar-se amb els iguals, per a treballar la dificultat per interpretar resultats no literals o dobles sentits o dificultats per iniciar i mantenir converses.

 • Pimpampum

  Més informació

  Pimpampum és una empresa dedicada a la ideació, disseny i programació de projectes interactius. La seva especialització durant els quatre anys d'existència ha estat en la integració i experimentació amb serveis 2.0, especialment a través de les APIs i en general la informació reutilitzable per dotar-la d'un nou context i, per tant, de nous significats.

  Agenda Oberta és el projecte guanyador d'un dels Ajuts puntCAT 2011 gràcies a la votació dels titulars de dominis .cat. Es tracta d'un repositori estàndard d'actes i un gestor d'esdeveniments personalitzat, basat en les dades obertes que ofereixen institucions i entitats.

  Centralitzarà la informació de gran part de les agendes d’activitats d'arreu dels Països Catalans, de manera que els usuaris puguin filtrar els continguts per poblacions, dates i etiquetes i, fins i tot, obtenir recomanacions segons els seu perfil d’interessos i proximitat. L'objectiu principal és actuar com a agregador d'agendes d'activitats.

 • Planol.info

  Més informació

  A Planol.info treballen per a fer que la informació de què disposen les entitats públiques i privades estigui disponible de manera senzilla i ordenada per tal que sigui útil a l'usuari final.

  El projecte EIXOS.cat, guardonat amb un dels Ajuts puntCAT gràcies a la col·laboració de Verkami i a la seva plataforma de micromecenatge, és un servei de catalogació i geolocalització del comerç urbà i els locals buits de les ciutats catalanes, desenvolupat per planol.info. L'accés al web i les consultes als serveis proposats seran gratuïts per a tots els usuaris.

  Hi ha un gran potencial en la combinació d'Eixos amb les dades obertes per a oferir serveis derivats. És a dir, Eixos es pot combinar amb d'altres fonts de dades en la creació d'escenaris d'interès per als usuaris. L'objectiu del projecte és combinar aquestes fonts de dades per a oferir serveis finals al ciutadà.

  Les mecenes que a través de Verkami i juntament amb la Fundació puntCAT han fet possible que Planol.info aconseguís tot el finançament per a poder realitzar el seu projecte són:

  • Lola Espinilla Berástegui
  • Daisy Fabris Fukuda
  • Elia Hernando Navarro
  • Clara Orti Llovich
  • Juli Parés Monfort
  • Francesca Pons Ortega
  • Kenzo Sumi
  • Beneval Sancho Moreira

  A totes elles, moltes gràcies!